מנגנון ייצור החלב – כל מה שחשוב לדעת על שימור כמות החלב שלך

מאמר זה מבוסס על מאמר שנכתב על ידי ננסי מורבאכר, יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ומדריכת לה לצ'ה ואפשר לקרוא את המקור באנגלית באתר שלה.

ליגת לה לצ'ה ישראל אירחה את ננסי בישראל בספטמבר 2016 לסדרת הרצאות וקליניקות.

תקציר הסיבה העיקרית שמניעה אמהות לשלב תזונה משלימה בנוסף להנקה, או לחילופין להפסיק להניק, היא הדאגה שאינן מייצרות מספיק חלב.


Nancy Mohrbacher profile picture
ננסי מורבאכר

במקרים רבים, הדאגה נובעת מכך שהן אינן יודעות כיצד עובד מנגנון ייצור החלב וכתוצאה מכך מתנהלות באופן שעלול לפגוע בייצור החלב. המאמר של ננסי מורבאכר מציג רעיון שימושי בשם "מספר הפלא". מטרתו ללמד אמהות שאינן מניקות הנקה בלעדית, כיצד לשמר את ייצור החלב לאורך זמן.

אמהות רבות, מסיבות שונות ומגוונות, מחפשות פתרון להגברת כמות החלב, כאשר הן מרגישות כי ייצור החלב מתמעט. המושג "מספר הפלא" משמעותו: מספר הפעמים ביממה בו אישה צריכה לרוקן חלב משדיה