מבחר מקורות מידע אמינים בנושא הנקה
המון מהמידע שמסתובב ברשת על הנקה הוא שגוי ומקורו במיתוסים שונים ומשונים.
להלן מידע מבוסס מחקרית, ממקורות מידע אמינים שפורסמו על ידי גופים רשמיים. ניתן להעביר מקורות אלה גם לצוותים רפואיים.
ABM הינו ארגון של רופאים, חוקרים ואנשי אקדמיה, המוציא המוציא המלצות לפי מידע מבוסס מחקרית בנוגע לסוגיות שונות לגבי הנקה. פרוטוקולים אלה רשמיים, ניתן להדפיסם ולהעבירם לצוותים רפואיים.
תוכלו למצוא בין השאר פרוטוקול המדבר על הנקה וצהבת, דלקות בשד, אלרגיות, לינה משותפת, אחסון חלב, אמצעי מניעה, חיך שסוע, גודש, סכרת, סרטן השד, שימוש בחומרים שונים כגון מריחואנה ועוד.
האיגוד הינו הגוף הרשמי בישראל המייצג את כל המקצועות ההנקה. באתר ניתן למצוא מאמרים שונים, לחפש נשות מקצוע החברות באיגוד ועוד.
הצהרת המדיניות הרשמית של ארגון רופאי הילדים האמריקאי לגבי חלב אם והנקה. ההצהרה כוללת המון מידע על נחיצות ובריאות ההנקה לתינוק.
באתר משרד הבריאות הישראלי תוכלו למצוא שפע של מידע לגבי הנקה, הנחיות שאיבה ואחסון חלב, חוזרים רשמיים ועוד.
עקומות גדילה של ארגון הבריאות העולמי
עקומות גדילה אלה מייצגות עליה תקינה במשקל עבור תינוקות יונקים
היחידה לפרמקולוגיה קלינית וטוקסיקולוגיה - המרכז הרפואי שמיר
"תרופות בהנקה" - רשימת תרופות והשפעתן על הנקה, המסמך כולל גם תרופות נפוצות כגון אופטלגין, אקמול, נורפן, תרופות אנטיביוטיות שונות ועוד, וגם תרופות פחות נפוצות. מומלץ לעיין במסמך זה לפני נטילת תרופה בהנקה.
"טיפולי שיניים בהנקה" - מסמך המפרט את התרופות הנפוצות בטיפולי שיניים והשפעתן על ההנקה. ניתן להדפיס ולהעביר לרופא/ת השיניים שלך.
בדיקות דימות בקרב האישה המניקה
מסמך רשמי של ההסתדרות הרפואית בישראל, המתאר בדיקות דימות שונות והשפעתן על ההנקה. מומלץ לקרוא מסמך זה לפני בדיקות כגון: צילום רנטגן, , ממוגרפיה, בדיקת CT, בדיקת שיקוף ושט, קיבה, תריסריון עם בריום, ציסטוסקופיה, צילום רחם, בדיקת CT, בדיקת MRI, בדיקות שד FDG PET, מיפוי עצמות, מיפוי בלוטת התריס, מיפוי לב, מיפוי ריאות ועוד.
תפקיד הרופא בעידוד ותמיכה בהנקה וטיפול באם המניקה ובתינוקה
מסמך רשמי המפרט אתגרים שונים בהנקה ואת דרכי הטיפול מטעם הצוות הרפואי
הקוד הבינלאומי לשיווק תמ"ל של ארגון הבריאות העולמי