top of page

פורום תמיכה בהנקה

ציבורי·171 חברים

תינוקת בת שבועיים וחצי לא שבעה מהנקה

תינוקת בת שבועיים וחצי

בשבוע הראשון ינקה הנקה מלאה עלתה יפה במשקל

בשבוע השני צרחה כל הזמן ( לא קישרתי להנקה ) ולאחר שקילה ראינו שלא עלתה במשקל בשבוע הזה ולכן התחלתי להוסיף גם בקבוק לפי דרישה אחרי ההנקה

נולדה עם לשון קשורה ולכן אני משתמשת בפיטמות סיליקון כי ההנקה כאבה נורא - אתמול שיחררנו את הלשון וקיויתי שהיום לא אצטרך להוסיף בקבוק אחרי ההנקה אבל לבינתיים עדיין לא רגועה ומחפשת לינוק עוד אחרי הנקה של קרוב לשעה!

אציין שאם אני שואבת היא אוכלת 120 ורגועה

מה יכולה להיות הסיבה לכך? אשמח לעצות אני על סף להתייאש מההנקה

191 צפיות
גינת
Sep 25, 2024

שלום יקרה ומזל טוב.

נשמע שההתחלה די מאתגרת ונפלא שמצאתם גורם כ״כ משמעותי להנקה וכבר טיפלתם בו.

הרבה פעמים גם אחרי שמנתקים לשון קשורה צריך ללמד את הקטנים איך לינוק בצורה נכונה. כך שזה לוקח זמן.

בנוסף יכול להיות שהיא התרגלה לבקבוק ולזרם המהיר שבו ופחות מתלהבת להתאמץ על השד. ויכול להיות שהבקבוק יוצר האכלת יתר. יכול להיות שהכמות שציינת מאוד גדולה לתינוקת כ״כ קטנה.

אם היית בקשר עם יועצת הנקה, שאבחנה את הלשון, ממש כדאי לחזור אליה שתעזור לכן לעבור להנקה מלאה.

היא תוכל לעזור לך לבדוק אם יש צורך בתוספת ואם כן, תוכלי לתת אותה בצינורית על השד במקום בבקבוק.

אם לא היית בקשר עם יועצת כדאי מאוד לפנות ליועצת הנקה מוסמכת לליווי עד להנקה מהנה ונטולת כאב. היא תוכל לעשות אומדן של העברת החלב ולהנחות איך להפחית בקבוקים ואיך לחלק את התוספת.

בכל מקרה לא כדאי להפסיק את התוספת בבת אחת.

חשוב לשים לב שיש ריקון מיטבי של השד, במיוחד אם משתמשים בפטמות סיליקון ולבדוק אם יש צורך לבנות את האספקה ע״י תוספת שאיבה זמנית.

לשים לב שיש ביממה 5-6 חיתולים רטובים ו-3 צואים וכמובן להמשיך לעקוב אחרי עליה במשקל.

איך זה נשמע לך?

חשוב לזכור שאתן ממש בהתחלה וגם אם מאתגר עכשיו ולוקח זמן זה לא יימשך כך לתמיד.

המון הצלחה ומעבר מהיר להנקה מהנה,

גינת מדריכת ללל

• YouTube
  • Instagram
  • Facebook

© כל הזכויות שמורות לליגת לה לצ'ה  ישראל |  המידע וההצעות הניתנים באתר הם בגדר מידע כללי בלבד. הם אינם מהווים תחליף לבדיקה או לייעוץ אצל רופאים או מומחים אחרים, ואינם בגדר "אבחנה רפואית", "חוות דעת רפואית", "המלצה לטיפול רפואי" או "תחליף לטיפול רפואי" | בכל מקרה שבו קיימת בעיה רפואית או מתעורר חשד לקיומה, יש לפנות ולהיבדק אצל איש מקצוע מתאים | בעצם השימוש באתר ובפורום המשתמשים מוותרים על כל תביעה, דרישה או טענה מכל סוג שהוא כלפי ליגת לה לצ'ה ישראל ו/או צוות הכותבים, העורכים והיועצים של האתר.

bottom of page