top of page

פורום תמיכה בהנקה

ציבורי·171 חברים

חלב מופשר בגוון צהוב בגיל 4 חודשים- מקולקל?

הי לכולם, לאחרונה התחלתי "לטעום" מהחלב שאני מפשירה לבני הקטן 4 חודשים,

ראיתי שכשאני מפשירה יש מעט ריח רע לכן טעמתי וזה ממש הרגיש כמו חלב מקולקל...

גם במעון החזירו לי פעם בקבוק שנשאר בו מעט חלב... ראיתי שהחלב קצת צהוב, הרחתי,

זה הריח לא כ"כ טוב טעמתי ואכן זה היה מקולקל!!! יש לציין שהמעון אחראי מאוד!

יכול להיות שיש חלב שמתקלקל יותר מהר? וצריך לנהוג בו יותר בזהירות?

(החלב שאני שואבת כמעט ולא נמצא מחוץ למקרר או להקפאה ובדר"כ אני מקפיאה מייד,

אשמח לשמוע את דעתכן ואם משהיא נתקלה במשהוא דומה...

323 צפיות
גינת
12 בדצמ׳ 2022

יקרה, התייעצתי עם מדריכות נוספות וקיבלתי כמה הצעות ודגשים:

קודם כל, לחלב אם מופשר יש טעם וריח שלחיך שלנו הוא לא להיט. כדי לדעת מה הטעם והריח של חלב אם מקולקל אפשר להשאיר כמות קטנה של חלב אם שאוב טרי (כ-10 מ"ל) מחוץ למקרר למשך יומיים לפחות ואז לטעום ולהריח.

האם הקטן מסכים לשתות את החלב? אם לא (בהנחה שגילינו שהחלב תקין) יכול להיות שזה בגלל ליפאז גבוה (אנזים בחלב). במקרה כזה פיסטור החלב לפני ההקפאה (חימום עד לסף רתיחה כשמתחילות להווצר בועות בשולי הסיר) יכול למנוע את הטעם והריח.

נקודה שניה, משאבת פריסטייל לא נועדה להעברה בין אמהות. כדאי לפתוח את המנוע (ממש את הברגים) ולבדוק אם הכל נקי. אם יש זיהום או עובש הוא עלול להגיע משם. ורצוי להחליף למשאבה חדשה (יש הרבה אפשרויות לקנות בסבסוד).

כמו כן, חשוב לעשות סטריליזציה כל יום. אפשר להשתמש בקפסולות לחיטוי כמו טהרטף או במדיח.

עדיף לשמור את החלב עמוק במקרר.

מה את אומרת?

בהצלחה רבה והמשך הנקה מהנה

• YouTube
  • Instagram
  • Facebook

© כל הזכויות שמורות לליגת לה לצ'ה  ישראל |  המידע וההצעות הניתנים באתר הם בגדר מידע כללי בלבד. הם אינם מהווים תחליף לבדיקה או לייעוץ אצל רופאים או מומחים אחרים, ואינם בגדר "אבחנה רפואית", "חוות דעת רפואית", "המלצה לטיפול רפואי" או "תחליף לטיפול רפואי" | בכל מקרה שבו קיימת בעיה רפואית או מתעורר חשד לקיומה, יש לפנות ולהיבדק אצל איש מקצוע מתאים | בעצם השימוש באתר ובפורום המשתמשים מוותרים על כל תביעה, דרישה או טענה מכל סוג שהוא כלפי ליגת לה לצ'ה ישראל ו/או צוות הכותבים, העורכים והיועצים של האתר.

bottom of page