top of page

פורום תמיכה בהנקה

ציבורי·171 חברים

גיל שנה וחצי והפסקת הנקה

מרגישה תקועה. מזמן הייתי שמחה להפסיק להניק לגמרי אבל לא מצליחה. כבר כמה חודשים שאני מאפשרת בהצלחה הנקה רק החל מ-3 לפנות בוקר ועד היציאה לגן בשבע,

ושוב רק החל מ-5 אחהצ כשמגיעים הביתה מהגן.

בכל הפעמים האלו שנותרו אני לא מצליחה להסיח דעתה למשהו אחר... בת שנה וחצי ואני לא יודעת מה לומר לה. לא עוזר כשאני אומרת ש"זו ההנקה האחרונה לפני השינה".

239 צפיות
גינת
Mar 04, 2024

שלום יקרה,

זה נשמע מאכזב…

חשוב לזכור שגמילה קשובה ומכבדת היא תהליך ואתן כבר ממש בתוכו, אמנם אולי לא במקום שהיית רוצה כבר להיות בו, אבל עברתן כברת דרך והתחלתן שינוי. עם הזמן יהיו שינויים נוספים עד שתגיעו למקום חדש ומתאים יותר.

אני מבינה שאת מרגישה תקועה. אולי יעזור להתחיל בהתבוננות איזה מרכיב במצב הנוכחי יותר את התחושה הזאת בצורה הכי חריפה? ממש לנסות לפרק לגורמים. אולי זה יעזור לכוון לדרך שתהיה הכי נכונה לשתיכן.

במקביל או במקום אפשר לבחון איזה הנקות הכי קשות לך ועל איזה הנקות הכי קשה לקטנה לוותר ולנסות להוריד את מה שהכי יעזור לך והכי פחות יקשה עליה. זאת השאיפה לא תמיד זה מסתדר.

רעיון קטן ששמעתי מאמהות- להסביר לקטנה שאפשר לינוק רק כשיש אור בחוץ ולדאוג שלא יכנס שום אור לפני השעה שאת רוצה שיגיע הבוקר 😉 רק לקחת בחשבון שלתינוקות יש לו״ז שונה משלנו ולפעמים הם יתעוררו בכל מקרה בשעה מוקדמת ואז נצטרך למצוא פתרונות אחרים.

חשוב להבין שלהנקה יש היבט ריגשי ולתת לו מענה. איבוד הנקה שמאוד חשובה לקטנה כרוך בתחושת אובדן וחשוב להכיל את הרגשות שלה בצורה בטוחה ומנחמת, כדי שתוכל לעבור להסתגלות.

בנוסף חשוב לייצר כלים חדשים להרגעה ונחמה ואותם כדאי להכיר לה ולהתנסות בהם בזמנים אחרים ונעימים ולא בלילה או בזמן קשה. אחרי שזה יהפוך לכלי אפשר יהיה להשתמש בו להרגעה וכתחליף להנקה.

משהו מהרעיונות נשמע לך?

המון הצלחה,

גינת

• YouTube
  • Instagram
  • Facebook

© כל הזכויות שמורות לליגת לה לצ'ה  ישראל |  המידע וההצעות הניתנים באתר הם בגדר מידע כללי בלבד. הם אינם מהווים תחליף לבדיקה או לייעוץ אצל רופאים או מומחים אחרים, ואינם בגדר "אבחנה רפואית", "חוות דעת רפואית", "המלצה לטיפול רפואי" או "תחליף לטיפול רפואי" | בכל מקרה שבו קיימת בעיה רפואית או מתעורר חשד לקיומה, יש לפנות ולהיבדק אצל איש מקצוע מתאים | בעצם השימוש באתר ובפורום המשתמשים מוותרים על כל תביעה, דרישה או טענה מכל סוג שהוא כלפי ליגת לה לצ'ה ישראל ו/או צוות הכותבים, העורכים והיועצים של האתר.

bottom of page