top of page

פורום תמיכה בהנקה

ציבורי·171 חברים

כמויות חלב קטנות בשאיבה

שלום,

יש לי תינוק בן 5 שבועות. בשבוע האחרון עברנו להנקה כמעט מלאה, לאחר שבגיל 3 שבועות עבר התרת לשון.

הוא מקבל מדי פעם בקבוק תמ"ל או שאוב כדי לשמר יכולת אכילה מבקבוקים, וכדי להקל עלי - לפני התרת הלשון התחיל להשתמש בחניכיים בעת היניקה וזה לא עבר עדיין, אז לפעמים ממש כואב וצריכה הפסקה.

כשאני שואבת חלב לא יוצאת כמות של מנה, אפילו לא כשהשאיבה היא במקום הנקה אחת. בזמני צהריים-אחהצ יוצא מקסימום 40 מ"ל משני הצדדים ביחד. בערב אני לא שואבת כמעט בכלל כי הוא כל הערב יושב עלי ויונק.

בבוקר יוצא גם בערך 40 מ"ל משני הצדדים ביחד כשאני שואבת חצי שעה - שעה אחרי ההנקה. לפני שעברנו להנקה מלאה ושאבתי בבוקר במקום הנקה יצאה כמות של 60-70 מ"ל.

אחרי ההנקה גם אני מרגישה שהפטמות שלי כואבות יותר, והן גם קצת לבנות, ממה שהבנתי זה כי הוא עוצר את זרימת הדם לחלק מהאזורים כשמשתמש בחניכיים - האם זה משפיעה על הכמות שיוצאת בשאיבה? איך זה משפיע על יניקה נוספת לאחר מכן?

בכל מקרה, הכמויות לא נראות לי מספיקות, בשלב הזה הוא מקבל כבר 100+ מ"ל בבקבוק. מה עושים?

925 צפיות
yael1292
yael1292
2022년 3월 20일

@גינת

נפגשתי כמה פעמים עם יועצת ההנקה ונראה שדווקא החיבור לשד הוא טוב, אנסה לקבוע שוב.

יכול להיות באמת שהשאיבה כרגע מפריעה, אחרי שכתבת את זה חשבתי על זה שבאמת יותר כואב לי כשהוא יונק אחרי ששאבתי, גם אם עברה יותר משעה וגם אם הייתה רק שאיבה אחת ביום, ודווקא כשלא שאבתי בכלל נראה לי שלאט לאט זה השתפר. אולי היה חסר לו חלב ולכן ינק חזק יותר?

• YouTube
  • Instagram
  • Facebook

© כל הזכויות שמורות לליגת לה לצ'ה  ישראל |  המידע וההצעות הניתנים באתר הם בגדר מידע כללי בלבד. הם אינם מהווים תחליף לבדיקה או לייעוץ אצל רופאים או מומחים אחרים, ואינם בגדר "אבחנה רפואית", "חוות דעת רפואית", "המלצה לטיפול רפואי" או "תחליף לטיפול רפואי" | בכל מקרה שבו קיימת בעיה רפואית או מתעורר חשד לקיומה, יש לפנות ולהיבדק אצל איש מקצוע מתאים | בעצם השימוש באתר ובפורום המשתמשים מוותרים על כל תביעה, דרישה או טענה מכל סוג שהוא כלפי ליגת לה לצ'ה ישראל ו/או צוות הכותבים, העורכים והיועצים של האתר.

bottom of page