קראתי בלוג מענין על ניתוחים פלסטיים, ושורה תחתונה היא שאם מישהי רוצה להרגיש שלמה עם עצמה עליה לעבור את הניתוח הפלסטי המיוחל ואם זה לא כל כך מפריע לה אז לא!
הסכנות בניתוח לא גדולות, אבל יש סכנות ואי אפשר להתעלם מהן.
זה פשוט נכון ואין מה לעשות. ומה שחשוב זה שברוב ניתוחי החזה אין בעיה להניק אחר כך, אלא במקרים חריגים.
בברכה
נעמי.
שלום רב ושנה טובה,
התינוקת שלי בת 10 ימים. חוץ מגודש שנוצר לי ביום הרביעי שפתרתי ע"י קומפרסים חמים ושאיבה ידנית נכון לעכשיו השד מלא אך לא נוצר גודש שממנו אני נורא חוששת. התינוקת יונקת ביום כל שעתיים-שלוש בערך ניצמדת לשד כ 15-20 דקות ואני נותנת לה אחרי הגראפס גם צד שני והיא יונקת עוד כ 7 דקות ולפעמים לא מעוניינת אז אני משכיבה אותה. יש לי מספר שאלות: 1. לאחר המיקלחת בערב היא יונקת ונירדמת ומסוגלת לישון ברצף מעל 5 שעות אך בגלל הפחד לגודש אני שמה לי שעון מעורר לאמצע הלילה ומעירה אותה כדי שתינק. האם יש צורך לעשות זאת? או שפשוט לישון ולחכות שתיתעורר ותבקש...
2. אתמול שמתי לב שנוצרה לה שלפוחית על השפה העליונה, והבנתי כי זה קורה כאשר האחיזה לא טובה של הפיטמה אך אני לא סובלת מכאבים או סדקים והיא יונקת יפה. ממה יכולה להיות השלפוחית והאים צריך לטפל בה בצורה כלשהיא?
3. האם שינה ללא חזייה יכולה לגרום לגודש? לפעמים פשוט בא לי להישתחרר מחזיית ההנקה הזאת....
בוקר טוב,
הוזמנתי מעכשיו לעכשיו לארוע הערב.
יש לי במקפיא חלב, איך אני יכולה להפשיר אותו עד להיום בערב?
האם להוציא ולהשאיר על השיש? (הבית ממוזג כל היום).
באופן כללי עדיף להמנע מהפשרת החלב עד שאתם בטוחים ב100% שבאמת יוצאים לאירוע, ואין שינויים של הרגע האחרון. זאת מהסיבה שלא ממליצים להקפיא את החלב שנית לאחר ההפשרה. אין שום בעיה להפשיר את החלב בכל מיני צורות. אפשר להוציא מהמקפיא ולשים על השיש, וכאשר כמעט הפשיר להכניס למקרר. לפני השישמוש- לחמם במים חמימים. אם היה צריך את החלב מעכשיו לעכשיו, אפשר להפשיר במהירות בקערה של מים חמימים, או אפילו מתחת למים זורמים חמימים.
שנה טובה!
אני מניקה את בני, שכיום בן שנה וחודשיים.
כמובן שהוא אוכל מוצקים במהלך היום ובשעות הבוקר כשקם וערב יונק. שאלתי מה עושים כשיום כיפור מתקרב כי אני צמה?האם יהיה לי מספיק חלב בשעת הבוקר ובשעת הערב?האם זה ייגמר לי?
אשמח לקבל תשובה, חג שמח!
שלום,
ראיתי במודעות קודמות שכדי להגביר את ייצור החלב כדי לשאוב כל שעה בבוקר, כל שעתיים בצהריים וכל שלוש שעות בערב.
השאלה שלי היא כמה זמן אמורה להמשך כל שאיבה על מנת שתהיה אפקטיבית?
שנה טובה!
השיטה שאת מציינת היא רק דוגמא ל"מרתון" שאיבות במטרה להגברת חלב. אפשר לעשות חלוקה שווה, לפי הנוחות האישית שלך. ההגיון שמאחורי המרתון זה לתת מסר מאוד חזק לגוף שעליו להגביר את קצב יצור החלב. למה זה עובד? כי ככל שהשד מתרוקן לעיתים יותר קרובות הגוף מגביר את קצב היצור. כאשר שואבים לעיתים מאוד קרובות, זמן שאיבה יהיה יותר קצר מאשר בשאיבות פחות תכופות. אין חוק לגבי כמה זמן לשאוב, אבל נהוג להציע לשאוב ככל שיוצאים שפריצים של חלב. אבל אם במקרה את ממהרת, גם שאיבה של דקות בודדות עוזרת.
בהצלחה!
שחר המתוק שלנו בן 3.5 חודשים. יונק הנקה מלאה. אחת הבעיות שהיתה לנו עם ההנקה היא גודש שלי שגרם לכך שהיה בוכה על הציצי. עברתי להנקה בצד אחד כל פעם, והגודש לא ממש ירד אבל, שחר גדל והתחזק ולמד לחיות עם זה (פשוט היה עוזב, מחכה שאספוג את השפריצים וממשיך), וכבר נכנסנו לשגרה טובה (אכל בערך כל שעתיים). תמיד היה סובל מגזים אבל בעיקר בהנקה האחרונה לפני השינה, וגם זה כבר נפתר. בלילה תמיד ישן טוב. לפני כשבועיים היה מצונן ומאז - הכל התהפך עוד פעם. התחיל שוב לבכות על הציצי ובעיקר - לא ישן יותר בלילות. מתעורר בערך כל שעה בצרחות ממש, נראה שממש כואבת לו הבטן. גם במשך היום הוא לא רגוע, אבל זה יותר טוב מאשר בלילה. בנוסף, יש לו קקי ירוק ומסריח והוא פולט יותר מבעבר. רופא אמר לי שזה בגלל שהוא יונק לעיתים תכופות. ריווחתי לו את ההנקות לכל שלוש שעות וזה לא עזר. יועצת הנקה אמרה לי שזה קשור לצינון, ובגלל האף הסתום הוא שוב מתקשה להתמודד עם הגודש. היא הציעה להניק בצד אחד כל 4 שעות (עד עכשיו הייתי בצד אחד כל הנקה). בנוסף אומרת שהבעיה חריפה יותר בלילה בגלל שהוא לא עושה גרעפסים (יונק בשכיבה ושנינו נרדמים), אבל גם במשך היום הוא לא תמיד עושה וגם אין הבדל מבעבר. ואחרי כל הסיפור הארוך הזה... שאלותי הן:
1. האם יכול להיות הסבר אחר חוץ מהצינון? הבעיה ממשיכה גם אם אני שואבת קצת ומשחררת את השפריצים לפני ההנקה, כך שאני לא בטוחה שהבעיה היא שהוא שוב מתקשה עם השפריצים.
2. אני משתדלת לא להניק אותו כל פעם שהוא מתעורר בלילה כי אני חוששת שאני באמת מחמירה את הבעיה כמו שהרופא אמר. אני פשוט מנענעת אותו עד שחוזר לישון. האם ההמלצה היא אחרת?
3. מאחר ולפעמים כשהוא מתעורר בלילה הוא ממש בהיסטריה, ואם זה שעה אחרי הנקה אני לא רוצה להניק שוב - התחלתי לתת לו מוצץ עם קצת גרפווטר (לא מוכן לקבל את המוצץ אחרת כשהוא במצב הזה). זה בסדר?
4. האם עניין הגרעפסים אכן מסביר מדוע בלילה המצב הרבה יותר חמור, או שיכול להיות הסבר אחר?
מקווה שתוכלו לענות, למרות המגילה....
המון תודה
תינוקות רבים משנים את אופי השינה שלהם לאחר הצטננות. זה יכול להיות שינוי זמני, או שינוי קבוע. זה כאילו שהצינון הוא "טריגר" להפסקת שנת לילה רצופה. אי-אפשר לצפות מראש מה יהיה, נקווה שיחזור לישון בקרוב.
יציאות ירוקות מסריחות אינן מתאימים למשהו שקשור להנקה, זה מתאים לבעיה רפואית. זה יכול להיות נלווה לצינון. הנקות תכופות מאוד מומלצות לתינוק חולה, ואין הגבלת הנקות. אם את חושבת שיש עדיין בעיה של מעבר מצד אחד לשני לעיתים קרובות מדי, פשוט תניקי שוב מאותו הצד, כמה שהוא רוצה (אלה אם כן את מרגישה שהוא רוצה צד שני, ואז כדאי להציע לו).
לגבי השאלות:
1) מה שאת מספרת מאוד הגיוני, שזה שהוא לא פתאום שכח להתמודד עם השפריצים. אני לא הבנתי אם הוא עדיין מצונן, אבל בכל מקרה הוא עדיין קצת חולה, לפי התיאור שלך של היציאות.
2)ההמלצה של ארגון הבריאות העולמי זה להניק לפי דרישה, גם כאשר חולים (במיוחד כאשר חולים....). אין שום בעיה בהנקות תכופות, לפי כל המחקרים.
3) משדר הבריאות ממליץ לא לתת לתינוקות גרייפווטר (יש הסבר באתר שלהם כאן:
http://www.health.gov.il/what_new/default.asp?page=6
זה בשורה שלפני האחרונה, בתאריך 23.6.09 "שימוש בתוספי תזונה..."
4)למה המצב יותר קשה בלילה? אם הוא עדיין מצונן, זה יותר להיות הסיבה, כי קשה יותר לנשום בשכיבה. אם הוא כבר לא מצונן, אולי יש פחות הסחות דעת לכאב הבטן. כמובן יכול להיות סיבות אחרות...
תרגישו טוב!!
שלום,
יש לי תינוקת שנולדה ב- 19.2.10 משקל 3.855 ק"ג. הריון ולידה תקינים. כשבוע לאחר הלידה בביקור בטיפת חלב משקל 3.720 ק"ג, גובה 50.5 ס"מ היקף ראש 35.1 ס"מ.
התינוקת יונקת הנקה מלאה ובחודש האחרון אוכלת מדי יום גזר/בטטה/תפוח/בננה- פעם ביום, כמה שרוצה (לא מאוד מתלהבת..) ומקנחת בהנקה.
יציאות - פעם ביום. (בחודשים הראשונים הייתה לה יציאה בערך פעם בשלושה ימים)
היום היינו בטיפת חלב וחלה ירידה בעקומות הגדילה: משקל 7.260 ק"ג, גובה 65.3 ס"מ היקף ראש 41.8 ס"מ.
האחות המליצה על תוספת תמ"ל, אני מעדיפה שהיא רק תנק בתוספת מוצקים.
בשבוע האחרון יצאה לה שן ראשונה (ונראה שהשנייה בדרך) וכן היא החלה להתיישב לבדה ממצב של שכיבה ומתחילה לזחול על הברכיים. האם אלה עשויות להיות הסיבות לירידה באחוזונים?
כמה הירידה הזו אמורה להדאיג?
מה צריך לבדוק?
תודה רבה ושנה טובה
אין שום מטרה שתינוקת תשאר על אותו האחוזון. הרי התינוקת כבר הכפילה את משקל הלידה, כמו שמצופה בגיל שלה. ידוע שתינוקות רבים משנים אחוזון. יש לכך כמה סיבות: הוצאת אנרגיה רבה יותר ככל שגדלים, גנטיקה משפחתית, וגם העובדה שהעקומות של טיפת חלב הם עוד לא מתוקנים לפי העקומות החדשות של ארגון הבריאות העולמי. לפי העקומות הישנות זה יוצא שתינוק יונק יורד באחוזון, ובחדשות זה יוצא שהלא יונקים שמנים מדי, והיונקים נשארים על העקומה שלהם.
את יכולה לקרוא עוד על הנושא של עקומות במאמר כאן:
http://www.menikot.com/index.php?option=com_content&view=article&id=274:2008-11-07-16-12-30&catid=36:2008-11-03-15-59-00&Itemid=568
שלום.
התחלתי גמילה מהנקה לפני כחודשיים, לביתי בת השנה ותשע.
כרגע נשארו (בעיקרון...) 2 הנקות אחרונות - הנקה לפני השינה, והנקה בבוקר.
(מידי פעם אני נכנעת להנקה נוספת , לא בזמן קבוע, בהתאם לכאבי השיניים וכד'...).
הייתי רוצה לסיים לגמרי עד סוף החודש , לפני כניסתה לגן באוקטובר.
אני מתלבטת איזו מההנקות יותר קל לוותר, כי שתיהן נראות לי מאוד חשובות .
ואם זה יהיה אפקטיבי ל"היעלם" בזמנים בהם יונקת , או שבשיטה כזו היא תרצה להשלים כשניפגש.
גמילה מהנקה זה מצב מאוד אישי, בו אין חוקים נוקשים. ההנקה זה טנגו של שניים וכך הגמילה. שני הצדדים לומדים שיטות חדשות, כמו טקסים חדשים להרדמות והתעוררות. במקום לחשוב על גמילה זה לפעמים עוזר לחשוב על מה עושים במקום. בבוקר- לפעמים פשוט יוצאים החוצה לכמה דקות להגיד בוקר טוב לעולם, וישר אוכלים ארוחת בוקר. בערב- אולי מוסיקה מרגיעה, סיפור, חיבוק וכו''. לפעמים פעוטות יכולים להוריד את ההנקה בבת אחת בזכות הטקסים החדשים, ולפעמים לא, והאימא פשוט מקצרת עוד ועוד את ההנקה. האם זה יעזור אם האימא לא תהיה? אי-אפשר לדעת, תלוי הנסיון שלכם בהרדמות וכו'' ע"י דמות חלופית. אולי אפשר לנסות לראות מה יקרה כאשר שניכם ביחד? את יכולה להיות באיזור אבל "עסוקה" בלסדר משהו.
קורה גם שאימא רואה שיש הנקה מסוימת שעדיין מאוד חשובה, והיא מחכה עוד קצת, ואז מגלה שהרבה יותר קל להוריד את ההנקה הספציפית הזאת.
בהצלחה!!