התינוק לא סיים את החלב השאוב בארוחה, ונשאר חלב בבקבוק. האם ניתן לתת לו את החלב או שאני חייבת לזרוק אותו?

 זאת שאלה מאד שכיחה בקרב אמהות, אך בינתיים לא בקרב מדענים שעורכים מחקרים.

חלב האם הוא דווקא חומר די יציב, וכולל נוגדנים וחומרים אחרים שעוזרים לשמור על טריותו.  עם זאת, לא כדאי להשאיר לאורך זמן חלב שהתינוק כבר שתה ממנו.  אפשר להשתמש בשכל הישר — לא לתת חלב כזה למחרת, אך נראה שניתן לתת אותו כעבור חצי שעה, או אפילו עד לארוחה הבאה.

כדי למנוע בעיה  זו, יש למלא לתינוק כמויות קטנות בכל פעם, כך שלא יישאר חלב אחרי הארוחה.  אם יש לך ספק אם החלב עוד טרי, אפשר להריח אותו.  אם יש לו ריח חמוץ, אז לא לתת.  ישנן אמהות שטועמות את החלב כשהוא טרי, כדי ללמוד להכיר אם הוא טרי או לא במקרה של ספק.

Posted in: שאיבה ואחסון חלב אם